Mitä kehoni sisällä tapahtuu?

Kuva nuori nainen, joka on sängyssään.Kuvasta että voit käyttää tamponeja yöllä ja ei tarvitse murehtia kuukautiset.

Keho valmistautuu aikuisuuteen.

Olet varmasti huomannut kehosi ulkoiset muutokset. Tiesitkö silti, että monia muutoksia tapahtuu myös näkymättömissä, kehosi sisäpuolella? Kaikki muutokset ovat sidoksissa toisiinsa, ja niiden aiheuttajana ovat hormonit.

Saatat kysyä, miksi näin on. Siinäkin tapauksessa, että sukupuolielimiä ei tarvittaisi vielä vuosiin, ne alkavat jo kehittyä ja valmistautua seksiin ja lisääntymiseen. Koko kehityskaari tähtää ensimmäisiin kuukautisiin, jotka ovat merkki siitä, että olet hedelmällinen. Raskaaksi tuleminen on teoriassa mahdollista heti ensimmäisistä kuukautisista lähtien. Pidä tämä mielessä, jos aiot harrastaa seksiä, ja muista hankkia tietoa ehkäisystä!

Animaatiossa näytetään yksityiskohtaisesti, mitä sisällämme tapahtuu. Katso animaatio – opit asiasta lisää!

 

Sukupuolielimet

Naisen sukupuolielimet sijaitsevat pääasiassa kehon sisällä alavatsan alueella. Niitä suojaavat lantion luut. Näet tämän kaaviokuvista, joissa naisen anatomia on esitetty edestä ja sivulta.

Oletko koskaan kuullut immenkalvosta? Emättimen suuaukolla sijaitseva immenkalvo on ohutta kudosta, joka osittain peittää emättimen aukon. Aikoinaan ehjä immenkalvo oli todiste neitsyydestä ja vastaavasti ”rikkoutunut” immenkalvo neitsyyden menetyksestä. Asia ei ole niin yksinkertainen, ja edellä mainitut käsitykset ovat pelkkiä uskomuksia.  

Katso animaatio: kuvaan ilmestyy pieniä tekstilaatikoita, joissa kerrotaan enemmän sukupuolielimistä.