Tamponien historiaa

Kuva kahdesta naisesta uimapuvuisa rannalla. Kuva on mustavalkoinen ja vanha, ja kuvastaa naisten vallankumousta.
Tuntuuko sinusta, että joinakin päivinä et voi tehdä kaikkea, mitä haluaisit? Tiettyinä päivinä et ehkä pääse uimaan, urheilet vähemmän tai joudut jättämään uuden vartalonmyötäisen mekkosi kaappiin roikkumaan... Vuosia sitten tytöillä oli vähemmän vaihtoehtoja kuin sinulla. Onneksi kaikki on nykyään toisin! Lue lisää o.b.®-tamponien synnystä: roolista, joka naispuolisella gynekologilla ja intohimoisella uimarilla oli tuotteen kehityksessä, ja siitä mullistavasta vaikutuksesta, joka tuotteella oli naisten ja tyttöjen elämään. 

Vuonna 1947 saksalainen insinööri Carl Hahn törmäsi tamponimainokseen selaillessaan amerikkalaista aikakauslehteä. Tuote teki häneen heti vaikutuksen: mitään samanlaista ei tunnettu Saksassa. Tuotteen tuominen Saksan markkinoille tulisi mullistamaan naisten intiimihygienian.
Kuva aiemman version ob® tamponi pakkauksia. Keltainen ja ruskea raidallinen.

Hahnin hankkeella oli kaksi tukijaa: asianajaja Heinz Mittag ja – mikä tärkeämpää – tohtori Judith Esser. Tämä naispuolinen gynekologi ja intohimoinen uimari vastasi projektin lääketieteellisestä puolesta. Yhdessä nämä kolme pioneeria kehittivät o.b.®-tamponin. Tämä hienovarainen ja nokkela nimi on lyhenne sanoista ”ohne Binde”, mikä on saksaa ja tarkoittaa ”ilman sidettä”.

o.b.®:n ansiosta voit nauttia vapaudesta tehdä kaikkea mitä haluat ja pukeutua juuri niin kuin haluat – joka päivä!